Jumat, Juli 27, 2012

Nggawe mie kuah

Resep mie kuah ala wong nggunung

dening : wong gunungan 
     
        Nalika aku kuliah mbiyen, aku biasane masak dhewe supaya bisa ngirid ing wragat. Ngono iku tak tindakkake wiwit semester siji nganti lulus. Biasane bar subuh aku mulai masak ( adang, lan nggawe sayuran sing kirane murah tapi bergizi ) menu sing sering yaiku sega liwet karo eseng-eseng ( kacang/terong/sawi ) lan endog ceplok, utawa sega liwet karo jangan bening/sop lan pindang goreng. ( menu sabendinane ).
          Ana maneh menu khusus ala chef wong gunungan kang arep tak tulis ing kene yakuwi " mie kuah ala wong gunungan " resepe gampang tur mirasa ( manut bojoku ). Carane nggawe kaya mangkene :
1. brambang sasiyung dibuang kulite terus diumbah sing resik banjur diiris tipis.
2. bawang godong sakwit diresiki terus diumbah sing resik banjur diketok-ketok.
3. tomat loro diumbah sing resik banjur diiri-iris.
4. lombok rawit ( tergantung selerane ) diumbah resik banjur diiris.
5. bumbune ( wis otomatis ana ning jerone mie instan sing arep digawe ) ditambahi lenga klentik saksendok,   uyah sakcukupe.
( bahan nomer siji nganti limo mau dilebokke ing tuwung/mangkok ).
6.  sayuran ( bisa kubis rong lembar utawa sawi saiket lan timun ) diumbah resik banjur diiris cilik-cilik.
7. urang ebi sakjumput diumbah resik.
8. nggodok banyu kanggo kuah lan masak miene mau, sawise banyu umob saperangan dituang ing tuwung sing wis ana bahan nomer siji nganti papat mau.
9. saperangan banyu kanggo nggodog mie, sayuran lan urang ebi ( dibarengke ). sawise mateng kabeh ticampur karo bahan liyane ing tuwung. Banyu kanggo ngodog mie lan sayuran aja nganti katut.
10. diudek supaya bumbune campur dadi siji lan siap didhahar.
         Resep iki nganti saiki isih tak gawe, apamaneh lak ana tugas nglembur lan biasane bojoku ya njaluk digawekna ( jarene rasane mantap ). Apamaneh yen ing njaba umah udane ora leren-leren.
Sumangga .......


Tidak ada komentar:

Posting Komentar